Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  Finansminister Nicolai Wammen meddelte i går, i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, at regeringen trækker forslaget om at sænke de frie grundskolers koblingsprocent fra 76 til 71% fra 2021.
  På Taastrup Realskole arbejder man aktivt for at skabe et godt indeklima og sikre elevernes trivsel. Skolen benytter sig af robotter til målingerne, og skolen tænker indeklima ind i skolens hverdag og planlægning. Trivsel stiger og eleverne føler ansvar for projektet.
  ​Ved en ceremoni i dag underskrev repræsentant fra UNICEF, Christian Bindslev, et certifikat, der dokumenterer, at Vestegnens Privatskole i Taastrup har gjort sig fortjent til at kalde sig ”Rettighedsskole”.UNICEF sætter, med etablering af ”Rettighedsskoler”, fokus på de værdier, der står i FN’s Børnekonvention. På Rettighedsskolerne skal værdierne være mere end bare ord.
  Center for Sociologisk Analyse (CSA) har udarbejdet en rapport, der beskæftiger sig med, i hvilket omfang de private skoler medvirker til at sikre, at børn og unge fra alle samfundslag har gode forudsætninger for at fortsætte i uddannelse og beskæftigelse. Rapporten viser, at privatskolerne i højere grad medvirker til at øge den opadgående sociale mobilitet hos de mindst ressourcestærke elever.
  Fakta i debatten om koblingsprocenten:Deloitte har udarbejdet en analyse til belysning af de frie grundskolers tilskudsfordeling samt finansiel robusthed fordelt på skolestørrelse. Analysen er udarbejdet i forlængelse af den politiske debat om frie grundskolers tilskudsordning.
  Der er fremsat forslag til Finanslov 2020. I den forbindelse foreslår den socialdemokratiske regering en reduktion af koblingsprocenten fra de i dag 76% til 71% med virkning fra 2021.Hvordan hænger de frie og private grundskolers økonomi sammen? Hvad er konsekvenserne, hvis koblingsprocenten nedsættes? Hvad er konsekvensen for det frie skolevalg? Og hvilke børn går det ud over?