Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  Skolerne har været nedlukket i tre uger. Alle venter med spænding på om skolerne gradvist får lov til at åbne op, eller om fjernundervisningen skal fortsætte. Det er interessant at se, hvad der har foregået på de frie og private skoler i denne periode.
  Skoler skal gennemføre nødundervisning i videst muligt omfang i denne tid. På Kolding Realskole laves der bl.a. virtuel klasseundervisning, virtuelt gruppearbejde, videobesvarelser, og der er særligt fokus på elever med behov for støtteundervisning.
  Frie og private institutioner, grundskoler og gymnasiale uddannelser over hele landet er i gang med at lukke ned og planlægge nødberedskab.
  Da de på Stenhus Kostskole, en privatskole i Holbæk, ville udbyde kinesisk som fag for 15 år siden, blev der rynket en anelse på næserne rundt omkring i skoleverden. Det har ændret sig. I dag er Stenhus Kostskole i førersædet på området og deler gerne ud af viden og erfaringer.
  ​På Østerbro i København ligger privatskolen Institut Sankt Joseph. Her påtager eleverne sig ulønnet socialt arbejde som en obligatorisk del af deres skolegang. Det kan være arbejde på et plejehjem, i en vuggestue/børnehave, i et suppekøkken eller som handicaphjælper, fodboldtræner, lektiehjælper mv.
  En ny rapport viser, at bevægelse ikke fylder tilstrækkeligt i løbet af skoledagen. Dertil er det skolens opgave at reagere, når den oplever tegn på begyndende mistrivsel og uhensigtsmæssigt undervisningsmiljø. Da de på Kvikmarkens Privatskole oplevede mistrivsel og læringsuro i nogle klasser, kombinerede de trivselsarbejde med skolens indsats for bevægelse. Det viste sig at være effektfuldt.